OM SUSANNE

MIN HISTORIA

Jag är doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot sport coaching. Min utbildningsbakgrund är bred med ämnen som pedagogik, idrottsvetenskap, ledarskap, journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap. 2009 ingick jag i den nationella forskarskolan i idrottsvetenskap, NFI, och har disputerat med en avhandling om svenska herrelitfotbollstränares lärande, ledarskap och arbetsvillkor (Mästarcoacherna. Att bli, vara och utvecklas som tränare inom svensk elitfotboll).

Idag arbetar jag med utbildning och utredning inom svensk idrott och är även föreläsare inom RF SISU Stockholm, där jag genomför kurser i ledarskap, idrottspsykologi och hållbart idrottande. Jag arbetar också med forskning och skriver böcker. 

EFFEKTIVA LEDARTEAM

I mars 2020 lanserades min första bok om att bygga och utveckla effektiva ledarteam. Boken är skriven tillsammans med Fil Dr. Göran Kenttä och idrottspsykologisk rådgivare Daniel Ekvall i ett samarbete med SISU Idrottsböcker. I boken presenteras även min och Görans forskning om förbundskaptenen i fotboll, Janne Andersson, och hans ledarteam. Forskningsprojektet är unikt och originellt eftersom det aldrig tidigare har genomförts ett liknande forskningsprojekt inom elitfotbollen. Forskningen kommer att publiceras i en vetenskaplig tidskrift under 2021.

MED IDROTTEN VARMT

OM HJÄRTAT

Jag har under hela mitt liv haft ett brinnande idrottsintresse och har också omfattande praktisk erfarenhet av artistisk gymnastik och friidrott på elitnivå. Som 3-åring började jag med gymnastik i Solflickornas GF i Stockholm, och redskapet bom var min specialitet. Vid fjorton års ålder satte en ryggskada stop för gymnastikdrömmarna, och jag sadlade om till friidrott, och främst sprint och stavhopp.

Mitt intresse för ledarskap väcktes när jag var aktiv inom idrotten och mötte olika typer av ledare och ledarskap. Ett intresse som fördjupades ytterligare genom min utbildning och olika uppdrag inom svensk idrott.

Idag är jag inte längre aktiv inom elitidrotten, men idrott och rörelse är fortfarande en stor del av mitt liv. Jag följer regelbundet mediernas bevakning av idrotten och älskar att träna, helst i närhet till naturen. 

MIN BOK OM LEDARSKAP

Att bygga och utveckla effektiva ledarteam. 

Referens

”Sedan sen eftermiddag har jag sträckläst boken ATT BYGGA & UTVECKLA EFFEKTIVA LEDARTEAM skriven av Susanne Meckbach, Daniel Ekvall och Göran Kenttä. Innehållet är en blandning av forskning, teori och citat från idrottsvärlden, men den ger även ovärderliga tips på hur tränare, sportchefer och chefer inom all annan verksamhet kan få medarbetare att växa. Boken är en välskriven bladvändare som utförligt beskriver hur man kan bygga effektiva ledarteam som alla individer kan ha nytta av. Den bästa ledarskapsbok som jag har läst på länge!”

Mats Svensson